Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je možné, že..?

Dnes ma opäť navštívila..Kto? Mononukleóza ešte nie, ale už si na mňa tá kurva zbesnetá brúsi zuby, cítim to v uzline. Prišla pani múza, sprevádzaná za zvukov Magnetic Man. Dnes nemala celkom svoj deň, asi mali retrožúr s Olympicom a Michalom Hudákom v chemlonových košeliach. No život je zmena, zvykne vravieť môj brat, keď si konečne po troch dňoch vymení ponožky a oprie ich do kúta. Kecám, hovorím to ja. Tá, ktorá si so železnou pravidelnosťou solila kávu. Múdro vyhnalo nad pažravosťou, tak už jednoducho nesladím, nesolím. Aj obvodná doktorka je spokojná, o krabičke cigariet denne zatiaľ mlčím ako mladý skaut. Ale o tom som nechcela viesť siahodlhý monológ.
Teraz z iného súdka. Včera som na portáli naozaj seriózneho denníku videla fotku Ivety Radičovej. Nieže by ma táto osoba nejako interesovala, POlitika je pre mňa zaujímavá asi ako POrno. Hm, razom mi napadla paralela, medzi týmito dvomi, povedzme si na rovinu, účinne overenými spôsobmi biznisu- v oboch ide o veľmi zlý herecký výkon s cieľom odrbať diváka/voliča, že v skutočnosti aj niečo robia. Späť k Ivete a jej momentke (určite ju v budúcnosti nezvolí za profilovku na kandidátke). Po krátkom pôsobení na vrchole našej (pop)politickej scény zostarla aspoň o 12 rokov, sedela tam len taká smutná, malinká a vyčerpaná. A ja som sa spýtala sama seba, či je toto možné? Aby nás povolanie takto vyšťavilo. Je! Veľa vecí je totiž možných- vyhrať milión eur v maďarskej lotérii, nájsť po 35 rokoch svoju stratenú svadobnú obrúčku, alebo jednoducho vydržať strastiplnú 2-hodinovú cestu autobusom z Trnavy s absolútne plným mechúrom, s dvomi prestupmi a ešte to aj stihnúť na toaletu (po tejto skúsenosti som si povedala, že som fasa človek a skoro som si aj zatlieskala nohami). Inak neradím ani jesť pred takouto náročnou cestou slivky a piť kávu. Tobôž nie spolu. Ostatní okolo vás by nemuseli docestovať v zdraví.
Mnoho vecí je možných a pravdepodobnejších ako vyššie uvedené. Tie duševného charakteru sú o to fascinujúcejšieho. Poznáte ten pocit, keď niekoho stretnete po dlhšej dobe a nestíhate sa diviť, akým prerodom prešiel? Teraz vypustím estetickú škrupinu. A ešte lepšie na tom je, že tento duševný prerod sa dá uskutočniť takmer za jednu noc- čo pri vzhľade nejde, takže zabudnite na kúzlo uhorkovo- chaluhových celulitídnych zábalov, alebo na jedinečnú masku z capieho semena so 100%-tne závratným účinkom. Tam sa môže stať, že účinkom nielenže nezvrátite, ale aj vyvrátite. To už ale zabŕdam do témy reklama, tú si však nechávam ako tajné eso :-) Ako sumár nakoniec tejto krátkej poobednej reflexie dodám azda to, že aj keď sám pán King tvrdí, že všetko je možné (tvrdia to myslím aj vysmiati jeleň Tom Cruise a užívatelia ópia), niekedy nám to rozum jednoducho nedovolí vstrebať...

Je možné...? | stály odkaz

Komentáre

  1. je to možné....
    ==sedela tam len taká smutná, malinká a vyčerpaná==a sklamaná, že mala vysoké ideály, dobré myšlienky, ale svojou serióznosťou, slušnosťou a nenátlakovaosťou, nemala síl poraziť tých, čo majú hrošie kabáty, sú bez chrbtovej kosti a idú si za svojím cieľom, nie národným-tak ako jej vlastní spolustolovníci, krorí namiesto toho, aby zabránili zabodnúť jej nôž do chrbta, ešte neprajníkom aj jej kabát odkryli. Nevyspaté noci, vedrá kávy a minerálok, nám na pleti žiaru ozónu a ani úsmevu nevyčaria
    publikované: 26.10.2011 19:48:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014