Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovenská doprava alebo tŕnistá cesta večná...

Na Slovensku je to tak..
Na istej sociálnej sieti som včera večer zverejnila tento status. Keďže tento blog si môžu prečítať zväčša len neznámi ľudia, s úcty k nim a k menšinovým jemnocitným povahám niektorých blogerov som sa ho rozhodla trošku, povedzme, skrášliť hviezdami, lebo hviezdy sú fajn, hlavne na výložkách. Ale k veci, tu je môj krátky "sociálny" manifest: "po dnešnom 160- minútovom mrazivom vyčkávaní na rýchlik, by skratka ŽSR mala znamenať: Žiadnym spojom rýchlo...ale ako inovátor navrhujem celkom novú skratku, a to CHAK. Význam si nechám radšej pre seba, ale je to niečo o autobusoch.
Šialené. Len týmto slovom by som charakterizovala stav našich transportných prostriedkov. Nič slušnejšie mi totiž nenapadlo. Zámerne som použila slovo transportný, pretože sa cítim ako krabica banánov prevážaná odniekiaľ z Haiti, uskladnená v podpalubí medzi potkanmi. A to som haitské banány urazila, tie sa totiž dostanú na stôl k fajnovým aristokratickým žgraniam, takže nejde o žiadne obité napodobeniny (to mi pripomenulo obedy v družine).
Nejdem s pátosom opisovať rozčarovanie zo stavu našich železníc (a nielen tých), zo zdražovania, rušenia, čakania, neochoty a planých prísľubov. Na to sa rodíme s hrošou kožou, s našou tradičnou imunitou voči vidine "ešte lepších" čias. Nebuďme malicherní.
Spomenula by som ešte jednu, smutno- vtipnú historku, kedy sme boli nútení kvôli nádievke vo vlaku cestovať v chodbe I. triedy a takmer ma počastoval žalúdočným obsahom náš alkoholom značne potúžený, tmavší spoluobčan. Nevraviac o tom, že prvá myšlienka, ktorá mi napadla, bola, kde mám hygienické vreckovky. Boli sme totiž len v Leopoldove. Našťastie príbehy v mojom podaní majú dobrý koniec a preto to ten pán za výdatnej orientačnej pomoci spolucestujúcich úspešne dotiahol až na toalety. Nemusím opisovať, aká pomyselná skala mi v tom momente spadla zo srdca. A pointa? Cestovať našou dopravou nie je vždy med lízať.

Cestovanie je vzrušujúce | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014