Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stop vretenám, čepcom a venu!

Nieže by som bojkotovala slovenský folklór, ten haniť nikdy nebudem. No neviem si predstaviť, čo iné viac v mojej mysli asociuje sobáš a manželský život. Ono čím som staršia, tým viac sa utvrdzujem v tom, že to jednoducho nie je pre mňa. Už pri pomyslení, že by ma niekto požiadal o ruku a ja mu poviem áno, sa u mňa objavujú príznaky fóbie, či menopauzy. Viete, tie známe návaly horka, úzkosť, nespavosť a podobne.
V pondelok som sa zúčastnila jednej nepríjemnej akcie s názvom pohreb. Poplakali sme si, vypili si na pamiatku zosnulej a potom to začalo. Nie, už ma neštípu do líc ako voľakedy. Začali robiť horšie veci a neymslím tým nejaké tie incestné reči a chytanie bokov od bratrancov z piateho kolena. Oni sa ma pýtajú, kedy už sa aj ja vydám!
"Veď ale bruško by ti pristalo, už ťa takú guľatú vidím, no jeden sen! A už máš fešáka?" Tak akú má, prosím Vás, toto logiku. Veď to je v rozpore s prírodou aj tradíciami. Najprv bruško, potom fešák? No uznajte :D
Nie som odporca svadieb ako takých. Len nech sa ženia, vydávajú, rodia známi, súrodenci, kamarátky, spolužiaci. Rada sa im pôjdem vyškierať poza chrbát do kostola :) Deti treba, nech nám má kto robiť radosť a na dôchodky. Rada si aj ja nejaké zapožičiam, to bez rečí. Ale ja sama sa odmietam podrobiť tejto tortúre, nielen preto, v akom stave je naše zdravotníctvo a teda aj gynekologicko- pôrodnícke oddelenia. Rada by som aj ja prispela svojou troškou do ekonomického mlyna, no nie touto cestou. Sľubujem, že si adoptujem aspoň 4 psov a 3 mačky psov, aj to je predsa niečo, nie?
Pravda je taká, že by som nebola dobrá matka ani manželka. Ja som si toho však vedomá a nepôjdem hlavou proti múru a tváriť sa, že túto úlohu zvládnem. Neodsudzujte ma, nezvaľujte to na nevyzretý charakter ani zlé zážitky z detstva či nadmerný egoizmus a alibizmus. Niektorí ľudia sú jednoducho samotári, čo sa týka rodinného života, hoci ako spoločníci sú fajn. No partnerskou samotou nič nepokazia a nikomu ďalšiemu nepoznačia život.
Keď sme pri tom, 1.9. idem na svadbu. Sesternici. Asi jej kúpim vreteno :)

(P)Otrava životných ideálov | stály odkaz

Komentáre

  1. lucia svietiaca
    ==a 3 mačky psov, aj to je predsa niečo, nie?==prosím pekne, vyrastala som štvrťstoročia na dedine, chovali sme aj jednych aj druhých, ale s takouto rasou som sa nestretla. Kde si ju zohnala?

    A možno raz "príde" blesk z jasného neba a trafí tvoje srdce a bude z teba pani. Moja kolegyňa mala tieto isté reči - o pár dní má 40-tku a vydávala sa pred pol rokom. Ktovie prečo zmenila taký pevný postoj k ne/manželstvu?
    publikované: 04.07.2012 18:41:35 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014