Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fucking painful život...

Vstúp, ak sa nebojíš..
http://www.youtube.com/watch?v=KTcrX17joIE pre predstavu, čo mi znie v hlave...

Stalo sa jednu chladnú decembrovú nedeľu...Náhoda, ktorá si po svojej ceste týmto svetom zobrala niekam do časopriestoru prvú lásku môjho najbližšieho priateľa...Lásku, ktorú prežíval takmer štyri jari, letá, jesene a zimy...Vytrhla mu spánok, sny, aj chuť do jedla. Nijako sa s ním nekafrala, bez milosti, bezcitne, tak ako to len Ona- prvotriedna dáma v čiernom vie...Bez oznámenia o blížiacej sa strate..Tá neférová špina by mala posielať aspoň telegram...Možno by sme stihli povedať ešte niečo, aspoň...
A čo zostalo jemu? (Povrchná) ľútosť súputníkov, oceán viet so začiatkom "keby", otázniky a výčitky, čo mohlo byť inak a pár (ne)podstatných drobností ako spomienka... Zostalo ešte niečo. Nepochopenie. Áno, nepochopenie. Nikto z nás neporozumie, čo je to stratiť človeka, ktorému ste dali srdce aj dušu.. Hoci ju niekedy nevďačne, ale s láskou trhal na kúsky.. Stratiť spriaznenú dušu, s ktorou sa "vďaka" nepriaznivým okolnostiam museli rozlúčiť.
Zviazalo mi to ruky, doslova. A nielen mne. Neviditeľným a najpevnejším lanom, upevneným dokonalým uzlom. Azda gordickým. Hlavou mi víria otrepané klišé vety ako z druhotriednych divadelných hier: "Prečo život nie je fér? Prečo niekomu vezme to, čo má najradšej? Prečo to vezme môjmu najlepšiemu priateľovi, ktorý so mnou zdieľa cesty- necesty už nejaký piatok?
Viem, nemôžeme uchrániť milovaných pred bolesťou. Nepotrebujem ani vysokú školu, aby som vedela, že nič sa nedeje len tak. Počula som o karme, hriechoch, vesmírnej rovnováhe, blá, blá, blá...Príprava nulová, šok maximálny...Prichádza ako tsunami,potichu ale mocne, v niekoľkých vlnách a zasiahne aj tých, čo žijú ďaleko od brehu.. Nedá sa na to pripraviť, nepomôžu meditačné cvičenia, psychologické výcviky, marihuana, ani sedatíva. Môžete len mlčať, ľúbiť a stáť niekde obďaleč.
Sama som si počas posledných hodín vytvorila univerzálnu pravdu, ktorá mi pomôže prežiť: Čaro aj prekliatie života tkvie v tom, že nikdy neviete, v ktorom momente s vami pozametá....

Je možné...? | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014