Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zvedněte ji, ať se tam neválí v prachu!

Tentoraz sa v prachu neváľal súdruh Gottwald, ale ja. Samozrejme, metaforizujeme! Som predsa dáma, respektíve jej bazálne zvyšky som si uchovala vo formaldehyde na najvrchnejšej polici. A teda v prachu sa neváľam. Nielen preto, že sa už moje degustátorské večery (načas) zredukovali na veľkosť mušacieho nechtu, ale aj preto, že mi je ľúto sa v ňom pováľať v nových veciach (tento zvyk som nechala za dverami detstva).
Zahájila som novú etapu môjho bezbrehého života. Napriek tomu, že si pravdepodobne aj v budúcnosti, dajme tomu pri dojčení, budem ulietavať za zvukov tam- tamov niekam ďaleko, bude to iné. Definitívne hádžem za hlavu bezstarostnosť v zmysle- užívaj si, koľko sa dá, veď svet je gombička. Odteraz si ho budem užívať inak- hedonisticky no so šarmom. Nechajme slová ako zodpovedný, vyzretý a dospelosť biológom, someliérom a gynekológom. (Veď vek je len číslo, pravda!)
Jednoducho. Nie som tu sama. Nekráčam životom len sama za seba a hoci som dosť samostatná jednotka, budú rôzne chvíle. Sem- tam si aj zo mňa bude chcieť niekto spraviť oporný bod, barlu, nájsť u mňa útočisko. Občas budem musieť byť tá, čo vstane skoro ráno (bez čudných pocitov z večera) a bez frflania pobeží kúpiť rožky. Ktorá sama zavolá, či je všetko v poriadku. A ak to spraví ten druhý, že sa nebudem rozčuľovať, že som pod drobnohľadom rodinnej kontrarozviedky. Že ma nebude donekonečna otravovať to, že so mnou jednajú ako s debilom, lebo ním naozaj niekedy som. A viem, aj to utieranie zadkov budem musieť posunúť ďalej :D
Už odmietam byť tým malým, rebelským zmrdom, čo si myslí, že požral všetku múdrosť sveta a musí mať posledné slovo. Tou, ktorá si svoje komplexy a neúspechy vybíja na ostatných. Tou, ktorá všetko zahodí, pretože sa jej niečo znepáči. Hoci isté pády na držku mali svoj účel, aj keď spočiatku len provokovali k ešte väčším vzdorom. Neviem či je to ustálením hormonálnej hladiny, alebo ranou do hlavy tupým predmetom, ktorú si teda nepamätám, ale niečo je inak. Tak nechajme starú Luciu odpočívať v pokoji. Teraz je tu iná, one woman show. Plná sily, potenciálu a tentoraz uvážených plánov. Ochotná viac dávať, menej brať a frflať...

Našla som seba, si! | stály odkaz

Komentáre

  1. Hezký , změna jak má bejt!
    Osobně se těším.Ale frflat se musí. Nejím maso, ale frlu furtom))). Už jsem poměrně velkej kluk, ale frflu. Jsem tím známej. Frfloš, nespokojenej dědek, co není s ničím spokojenej.
    publikované: 18.05.2012 07:01:11 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Oravské Forte
    Normálne mám pocit ako by som si prečítal prerastenú báseň.
    Až mám chuť ju odtiaľ vysekať :) Páči sa mi táto výpoveď!
    publikované: 03.07.2012 12:32:39 | autor: preca ja (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014