Letom svetom životom

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Gréta Garbo na okne

 

Aké originálne meno pre mačku,poviete si. Áno,Gréta Garbo je okrem tej slávnej herečky aj moja krásna,trojfarebná mačka,ktorej hlavná záľuba je sledovanie členov našej rodiny, načumovanie do okien a ranné budíčky za vytrvalého mňaučania pri pootvorenom okne.


Už pri článku o mojej drahej rodičke som sa rozhodla, že sem-tam nejaký článok venujem tvorovi,ktorý ma ovplyvňuje, inšpiruje, poháňa ma vpred. Na pohlaví nezáleží,ale naozaj žezlo prevezmú moje Amazonky :).
S touto mačacou krásavicou,ktorej dozaista sypali do žrádla anaboliká (inak si jej veľkosť neviem vysvetliť), sme sa dali po tajnej dohode dokopy v lete 2010. Bola nechcená,hrozilo jej utopenie,keďže sa zdržiaval na pozemku človeka,ktorý má najradšej sám seba.


Keď už som zvládla načasovať dokonalý plán, zostrojenie provizórnej mačacej chatrče a transport jej 4-kilového tela, čakalo ma už jediné. Otcovo zvolenie. Bol vtedy na nočnej a keď sa okolo obeda na druhý deň zobudil, na rohožke na neho veselo pokukovala. "Tá mačka tu nezostane! Buď pôjde ona,alebo ja!": Vždy si na to spomeniem,keď vidím,ako ju nosí na rukách.


Tá mačka je mojím zvieracím prevtelením. Takmer doslova. Rada blúdi, máme podobnú farbu očí, pri cudzích je opatrná, miluje slnko a škrabkanie. A rozprávanie (naozaj,aj keď jej slovník ešte neobsahuje také slová ako Don Johnson). A naše psíky, ale tí nemajú radi ju. A ľúbi tých, ktorí sú na ňu dobrí. Ale keď uzná za vhodné, vie aj poškriabať. Ale len čas od času...

 


:) | stály odkaz

Komentáre

  1. oh ano,
    dalsia,co objavila krasu macacej osobnosti:-)
    publikované: 01.02.2013 12:00:23 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Bonnie,
    chcela som sem dať aj fotku,ale musím rozumovo dozrieť na to, ako to vykonať :D
    publikované: 01.02.2013 12:01:55 | autor: LuciaLux (e-mail, web, autorizovaný)
  3. lucia,
    niekde by tu mal byt i navod,keby si ho nenasla,alebo by ti to drhlo,ozvi sa na sukr.sprave,skusim helpnut,obrazok gg by bol fajn:-))
    publikované: 01.02.2013 12:12:17 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Mačka vie byť aj vernejšia než pes
    mačky sú moje obľúbenkyne
    niekedy aj oveľa viac než ľudia
    tiež obľubujem hydinu
    publikované: 01.02.2013 12:53:17 | autor: Pippa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014